Misli

JUHEj!

Nekaj silno prijetnega je pri domači juhi. Všeč mi je gledati, kako se plasti okusa sestavijo, in okušati, kako se vse to združi. Poskusite okusno avokadovo kremno juho. Lahko se zgodi, da celo postane stalnica v vaši kuhinji. Presenečenje. Ta bogata žametna juha ne vsebuje smetane ali mleka.

Pozabite na katerokoli avokadovo juho, ki ste jo morda kdaj okusili. Tole je prava stvar. Idealna je za kosilo ali hitro večerjo, celo za elegantno predjed s kozarcem vina. Mešanica avokada, kumine in sveže špinače daje tej juhi fantastičen okus. Avokado je že sam kremast, zato ne potrebuje dodatka smetane.

Gremo. V srednje velikem loncu segrejte nekaj oljčnega olja. Dodajte čebulo in kuhajte približno tri minute. Dodajte česen, kajenski poper in kumino. Kuhajte nadaljnjo minuto in stalno mešajte. Dodajte zelenjavno mešanico, sok limete, oba avokada, sol in poper. Vse skupaj zavrite. Zmanjšajte ogenj in kuhajte še nadaljnjih sedem minut. Prelijte v mešalnik. Dodajte nekaj pesti špinače in ščepcev svežega rožmarina. Zaženite mešalnik, da postane zmes homogena. Jp, tako preprosto je to.