Misli

Male ročice. Mogočne veščine!

Dandanes je hrana vroča tema. Zahodne družbe so dobro sprejele trenutna gibanja na področju kulinarike. ‘Lokalno’, ‘ekološko’ in ‘foodie’ so le nekateri od najbolj modnih izrazov tega stoletja. Kaj pa kuhanje? Je to trend? In kuhanje z otroki – se to dogaja? Ko se otroci učijo sami pripravljati hrano, pridobijo življenjske veščine in izkusijo veselje ter užitek. Pridobijo občutek neposrednosti in dosežka. Spoznali bodo tudi zdravo prehrano in elemente matematike ter znanosti v njej.

Ljudje namenjajo temu, kar jedo, več pozornosti kot kdajkoli prej. Ni nam vseeno, od kod hrana prihaja, še vedno pa veliko odraslih nima dovolj časa, da bi si obrok pripravili od začetka. In če odrasli že zase nimajo časa, da bi si kuhali, ga imajo še toliko manj, da bi svoje otroke učili, kako kuhati. S celega sveta je slišati klice po spremembah in sam se z njimi strinjam. 110-odstotno. Ko otroci rastejo, kuhajo in strežejo hrano, želijo to tudi jesti.

Če lahko svoje otroke naučimo, da si pripravijo hrano od začetka, pri tem uporabijo cele sestavine, jim bomo dali znanja, ki jim bodo koristila celo življenje. Moje poslanstvo je naučiti otroke osnov priprave hrane: spretnosti, ki bodo koristile družbi nasploh, zlasti pa otrokom samim. Otroke učim slediti receptom, meriti količine, združevati sestavine in sodelovati v ekipi, pri tem pa spodbujam osebno ustvarjalnost. Čas je, da se vrnemo v kuhinjo in vzamemo otroke s seboj. Tudi oni si želijo biti del te ZABAVE!