Razišči sestavino

Peteršilj

REPeat explore an ingredient parsley

Peteršilj pomaga pri obvladovanju razvoja raka, sladkorne bolezni in revmatoidnega artritisa ter preprečevanju nastanka osteoporoze. Poleg tega deluje kot protibolečinsko sredstvo s protivnetnimi lastnostmi. Pomaga tudi pri odpravljanju prebavnih težav, kot so prebavne motnje, želodčni krči, napihnjenost in slabost, hkrati pa pomaga krepiti imunski sistem. Peteršilj je v trgovinah na voljo vse leto. Je poceni, zato si lahko šopek peteršilja privošči vsakdo. Je zelo hranljiv, vsebuje pa tudi dovolj vitaminov in antioksidantov za znatno izboljšanje našega zdravja. Peteršilj, sicer pretežno tropska rastlina, potrebuje za svojo rast dovolj vlage in sončne svetlobe. Uporablja se kot zelišče, zelena listnata zelenjava ali kot začimba. V sredozemskih in evropskih kuhinjah se uporabljajo tako listi kot korenine.

Jedi s to sestavino Peteršilj

REPeat food-zine - Riž s kokosom, peteršiljem in baziliko